HFMUST

HF MusT er for dig, der brænder for musik eller teater. Det er for dig, der både vil have en hel hf-eksamen i et voksent studiemiljø og vil have plads til at arbejde intensivt med din interesse for musik eller teater.

På HF MusT skabes der mulighed for at kombinere de boglige og kreative fag. HF MusT giver dig en fuld, kompetencegivende hf-eksamen sammen med en masse kvalificeret og målrettet undervisning inden for musik og teater.
 

HF MusT spiller sammen med kulturen i Aalborg
Hf-delen holder til på VUC@hf Nordjylland, På Sporet 8, mens musikundervisningen foregår på Nordkraft, og teaterundervisningen afvikles på Det Hem’lige Teater.

Du vil i musik- og teaterundervisningen møde udøvende, professionelle undervisere med fagligt overskud og fingren på pulsen, der ikke er blege for at stille krav til dig. Der skabes et netværk, som kan udvikle og udfolde dit talent.

 

Hf-eksamen klæder dig på til en videregående uddannelse – hvad enten du vil være musiker, skuespiller eller noget helt tredje. Du skal være motiveret for at indgå i et voksent studiemiljø, hvor undervisningen foregår både sammen med MusT’ere og andre hf-kursister.

Viljen er dit udgangspunkt for at lære og for at mestre – både i hf-fagene og den kreative del.

Hf-fagene udbydes som hf-enkeltfag af VUC&hf Nordjylland. Undervisningen i musik og teater udbydes af Den Rytmiske under Loven om Folkeoplysning.

Læs mere om HFMust nedenfor. 

Er du interesseret? Kontakt lra@vucnordjylland.dk og frank@den-rytmiske-aalborg.dk

 

Fagene

Hf-fagene læses efter hf-enkeltfagsbekendtgørelsen, og du kan i løbet af nogle år sammensætte dine enkelte fag til en hel hf-eksamen. En hel hf-eksamen består af en række obligatoriske fag og nogle valgfag.

 

De obligatoriske fag: Dansk A, engelsk B, Matematik C, Historie B, Religion C, Samfundsfag C og naturfagpakken.
 

Valgfag: Valgfagene skal sammensættes sådan, at du har 2 fag på B-niveau og 1 fag på C-niveau. Du kan vælge mellem f.eks. Musik C/B, Drama C/B, Mediefag C/B, Religion B, Samfundsfag B, Psykologi C/B m.m.

Fagene oprettes kun, hvis der er tilstrækkelig antal tilmeldte kursister.  

Musik

Når du vælger musiklinjen, vil du modtage 8 timers undervisning i musik om ugen.

Du behøver ikke at være en dreven performer eller verdensmester på dit instrument, men du skal være motiveret for at udvikle dit talent.

Undervisningen vil primært foregå inden for nedenstående områder. Du vil også kunne opleve skemaændringer i løbet af året, når der kommer f.eks. vigtige musiknavne til byen, kulturbegivenheder, festivaler m.m.

 

Hovedinstrument
Hovedinstrumentet er dit instrument eller din stemme. Her bliver du undervist, forkælet og inspireret af den faglærer, der passer til netop dit niveau, dine behov og interesser. Vær forberedt på hjemmearbejde!

 

Musikforståelse
Faget, hvor vi integrerer musikoplevelser, musikhistorie, æstetik og kulturforståelse samt teori og hørelære, således at du får mulighed for at forstå musikkens mange dimensioner.

 

Brugsklaver
Satser du på en uddannelse og karriere inden for musik, skal du lære at spille rytmisk brugsklaver. Desuden er klaveret det mest overskuelige instrument mht. nodelære og teoriundervisning.

 

Projekter
To gange om året aflyser vi det ordinære skema i en uge. I stedet arbejder vi med et projekt, et tema, en genre eller en forestilling, som vi måske opfører for inviteret publikum. Undervisere: Frank Wommelsdorff, Henrik Fevre, Martin Krarup Olesen, Arne Ralston, Lasse Tvedegaard Nyboe, Sanne Dyrberg og mange flere.


Mustmuik

 

Teater

Når du vælger teaterlinjen, vil du modtage 8 timers undervisning i drama om ugen.

Teaterundervisninger er opdelt i moduler. Enten i form af længerevarende forløb, der afsluttes med forestilling eller kortere forløb og workshop.

På teaterlinjen kommer du til at arbejde med følgende temaer:

 • dell arte – maske, gøgl, akrobatik, Dario Fo, cirkus
 • event – performance, story-telling, korte tekster, politisk teater, happening, flash-mobbing
 • musikteater, musical, teaterkoncert, opera
 • udendørs teater – på gaden som events eller forestilling i park eller andet byrum
 • klassikerne – det gamle græske, Shakespeare, Holberg, Moliere, Brecht
 • spille til kamera – film, tv, reklame
 • arbejde med egne produktioner

 

Desuden får du en lidt mere teoretisk viden om tekstanalyse, karakterarbejde og spilleteknikker. 

Vi arbejder også med dramaturgi og instruktion. I forbindelse med større produktioner gives en kort introduktion til teknik med lyd & lys, scenografi, kostumer, styring af produktionsprocessen og økonomien samt markedsføring.

 

En del af teaterundervisning er fælles med musikholdet og omfatter en kontinuerlig træning af krop og stemme samt fornemmelsen for rum.

  

Fællesfag - for musik og teater

For at styrke liniefagene og ikke mindst fællesskabet på holdet vil hele årgangen modtage undervisning sammen i følgende fag:  

 • Vokalarbejde
 • Stage performance
 • Dans
 • Foredrag m.m. 

Faget er tænkt som en afveksling i det daglige program. Her præsenteres du for en vifte af relevante fagområder inden for musik, teater og udtryk. Faget er modulopdelt. Du har mulighed for at komme med forslag til indhold.

 

 

Økonomisk støtte

Er du fyldt 18 år, kan du søge SU i henhold til gældende regler. Læs mere om SU her eller kontakt VUC&hf Nordjyllands studievejledning på tlf. 99 300 350.

 

Hf
For hf-undervisningen skal du løbende betale deltagergebyr for de fag, du tilmelder dig. Betalingen sker til VUC&hf Nordjylland. Obligatoriske fag (f.eks. dansk, engelsk, samfundsfag, historie, religion) koster 450 kr. pr.fag, mens valgfag (f.eks. mediefag, musik, drama) koster 1100 kr. pr. fag. Du får deltagergebyret tilbage, når du har gennemført en hel hf-eksamen (det er altså en form for depositum).

 

Musik og teater

For musik- og teaterundervisningen er der deltagerbetaling (som ved anden undervisning på de pågældende institutioner).

Prisen er 1.100 kr. pr. måned eller i alt 11.000 kr. årligt.

Hvis du er 18 år og bosat i Aalborg Kommune, kan du få studierabat på 182 kr. om måneden eller 1820 kr. årligt.

 

Tilmelding

Tilmelding foregår ved, at du sender en mail til VUC&hf Nordjyllands studievejleder Lisbeth Aarup på LRA@vucnordjylland.dk

Mailen skal indeholde:

 • navn
 • mail
 • telefonnummer
 • en kort beskrivelse af din erfaring med teater/musik og din motivation for at gå til undervisning på hf-niveau
 • begrundelse for hvorfor du ønsker at blive optaget på MusT
 • ønsker om at gå på musik- eller teaterlinje

Når vi har modtaget din mail, bliver du skrevet op. Herefter vil du blive kontaktet med information om optagelsesprøve og -samtale, som afholdes i løbet af foråret.

 

Optagelse

På HF MusT er der en kort, vejledende optagelsesprøve og -samtale. Den består dels af en samtale med en hf-vejleder og en leder fra VUChf Nordjylland, dels af en praktisk prøve på dine musik- eller teaterfærdigheder. Det vigtigste for at bestå prøven er, at du er motiveret og ønsker at udvikle dit talent.

Der afholdes optagelsesprøver løbende fra januar 2017. De vil foregå på Nordkraft og Det Hem’lige Teater i Aalborg.

Når vi nærmer os dagene, sender vi en mail med tid og sted for optagelsesprøve. Brevet vil også indeholde oplysninger om, hvordan prøven foregår, og hvad vi forventer af dig. Hvis du har spørgsmål til optagelsen, kan du kontakte studievejleder Lisbeth Aarup på LRA@vucnordjylland.dk eller sende en sms til 20 12 71 47, og så bliver du ringet op.

 

Hvem kan deltage?

Du skal have en god afgangseksamen (9. – eller 10. klasse) og have været ude af folkeskolen mindst ét år. For at begynde på hf-MusT skal du være fyldt 18 år eller gøre det i løbet af skoleåret 2017/2018. Desuden skal du være motiveret for at indgå i et voksent studiemiljø på hf, hvor undervisningen er på gymnasialt niveau.

 

Derudover skal du være motiveret og talentfuld inden for musik eller teater. Du kommer til en kort og enkel optagelsesprøve samt en samtale med en vejleder og en leder på VUC&hf Nordjylland, hvor sidstnævnte og Den Rytmiske/Det Hem’lige sammen finder ud af, om forløbet er noget for dig.

Viljen er dit udgangspunktet for at lære og mestre – både i hf-fagene og i den kreative del.

  

Har du problemer med at læse og skrive?

SPS står for Specialpædagogisk Støtte, og støtten skal sikre, at studerende med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse (fx ordblindhed, ADHD eller rygproblemer) får mulighed for at gennemføre en uddannelse på lige fod med andre.

 

Du kan via SPS søge om en IT-startpakke, der indeholder en computer og en række ordblindeprogrammer, der kan hjælpe, når du læser og skriver. Du kan søge støttetimer, hvor du får tilknyttet en SPS-støtteperson, som du mødes med på et fast tidspunkt. Din SPS-støtte kan bla. hjælpe dig med at strukturere lektielæsning og med at arbejde med afleveringer. Støttetimerne kan også bruges til at tale om, hvordan du fungerer i din klasse, og hvordan du adskiller skole og fritid på en god måde.

 

Du kan ansøge om særlige studiematerialer, tolk og sekretærhjælp og ergonomiske møbler.

 

Du kan også søge om dispensation til eksamen. Det betyder, at de hjælpemidler, du bruger til daglig, også kan bruges til eksamen. Hvis du vil høre mere om dine muligheder for at få SPS, så kontakt studievejledningen på hf eller SPS-kontaktperson Charlotte Ozimek på cmo@vucnordjylland.dk.

 

SPS kan ikke bruges til specialundervisning, som skyldes, at ens generelle forudsætninger for at klare uddannelsen ikke er gode nok. SPS kan heller ikke bruges til befordring til og fra uddannelsesstedet eller som støtte til at ansætte private mentorer eller lignende.

 

Kontakt

Du kan få mere information om forløbet ved at kontakte:

 

Musik
Frank Wommelsdorff
Den Rytmiske i Nordkraft
Tlf: 98 16 70 77 eller 30 24 70 77
e-mail: frank@den-rytmiske-aalborg.dk

 

Teater
Gitte Aagaard
Tlf. 20199615
e-mail: gitte@den-rytmiske-aalborg.dk

 

HF-fag
Lisbeth Aarup
VUC&hf Nordjylland
Tlf: 2012 7147 (send SMS og du bliver ringet op)
e-mail: lra@vucnordjylland.dk

 

Aktiver kort
Deaktiver kort

KONTAKT

AALBORG AFDELING

På Sporet 8

9000 Aalborg

99 300 300

DU KAN LÆSE OM:

Hjemmesiden bruger cookies

Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.